Vælg de rigtige tagrender til din bolig eller sommerhus

Tagrenden er en vigtig del af huset udtryk, sørg for det rigtige materialevalg og farve.

Zinktagrender

Zink er det traditionelle valg, når det kommer til tagrender. Det er et smukt materiale, der ny-opsat fremstår helt blankt, men med tiden i kontakt med vind og vejr opnår den velkendte patina og den gråblå farve. Zink er dog også et forholdsvist blødt materiale, som ikke så godt tåler stød. Tagrender lavet af zink skiller sig også ud fra andre materialevalg, idet de har en levetid på op til 50 år, hvilket gør dem til en fremsynet investering.

Kobbertagrender

Kobber er det mest eksklusive materialevalg og ofte brugt på større, klassiske bygninger og mere eksklusive huse. Kobber er dog helt sikkert et meget holdbart valg, da materialet har stor modstandsdygtighed overfor vind og vejr samt mod algevækst. Helt nyt kobber har et smukt blankt udtryk, men patinerer over tid fra en brunlig nuance over til den velkendte grønne.

Ståltagrender

Vælger du en løsning i stål, som er det stærkeste materialevalg, får du en meget robust tagrende. Ydermere er der her et bredere udvalg af farver, da tagrenderne leveres lakeret – enten i en af de mere almindelige farver eller med metallakering. Vælger man en tagrende i galvaniseret stål, vil farven over tid patinere fra det blanke metal til en mørkere grå.

Aluminiumstagrender

Den største fordel ved aluminium er uden tvivl, at materialet ikke ruster, hvilket gør det til et oplagt valg på huse nær kysterne. Derudover er tagrender i aluminium både lette og stærke. Det blanke aluminium udvikler i kontakt med ilt et beskyttende lag på overfladen, som kan minde om patineret zink.

Aluzinktagrender

Aluzink er fremstillet af stål med en overfladebelægning i aluminium og zink. Materialesammensætningen giver både stor styrke og modstandsdygtighed mod korrosion. Aluzink har en blank, meleret overflade, som bibeholdes år efter år. Det er desuden et yderst økonomisk valg.

Plasttagrender

Tagrender i plast er et af de mest økonomiske valg. Det er også et miljøvenligt valg, idet de er fremstillet af genanvendeligt PVC, der ikke indeholder bly eller blødgørere. Materialet er meget vejrbestandigt og korroderer ikke, så er derfor oplagt, hvis du bor tæt på kysten. Derudover er der flere forskellige farver at vælge imellem og udseendet bevares år efter år. Ulempen ved plast er, at det ikke tåler stød samt at det er svært at reparere huller eller andre skader, hvis de først er opstået.

Ring til os – så tager vi en snak om, hvilken slags tagrender, der passer til dit hus.